Wij gingen laag, lager dan ooit een sterveling zich in ons huis had durven begeven, langzaam daalden we de talloze treden af, steeds dieper de duisternis in, steeds verder in de kelder van huize Tja. En het was daar, in het diepste duister, dat we tot die wonderbaarlijke ontdekking kwamen... Daar in die hoek, nog net zichtbaar door een sprankje licht van bovenaan de trap, zagen we het...

EEN FITTING VOOR EEN LAMP! In onze opwinding haastten we ons naar boven, zochten zo snel als we konden een gloeilamp. De vrees was door ons enthousiasme verdreven en in een euforische staat raasden we sneller dan ooit naar beneden. Eenmaal in het duister kwam onze angst echter weer terug, geschrokken als wij waren van ons roekeloos handelen. Maar wij zetten door en draaiden de gloeilamp vastberaden in de fitting... LICHT!

Onwennig knipperden wij onze oogleden om aan het zo plotselinge licht te wennen. Eindelijk konden wij onze kelder overzien, voorbij was de jarenlange angst voor het onbekende, na kort te hebben rond gekeken in deze kelder, die zo lang in het duister verborgen had gelegen, merkte een van ons op: "Dit is een mooie plaats om paddestoelen te kweken".

En zo is het gekomen...


Op alle informatie op deze website berust een copyright. © 2000 E-lastic Webdesign.